top of page

CHOVEN

Сучасний реабілітаційний центр у самому серці Карпатського краю

Основною ідеєю проєкту є створити сучасний технологічний простір, який включатиме наявні та нові будівлі, утворюючи єдиний архітектурний ансамбль реабілітаційного центру.

Корпуси поєднані між собою мостом-переходом на рівні другого поверху. Міст цілорічно функціонує як “теплий”, безбар’єрний перехід між корпусами, містить в собі кабінети та зони загального користування (кафе, лаунж-зони та інше).

Міст - це “ватерлінія” всієї архітектурної композиції. Для створення відчуття невагомості мосту у просторі він має мінімальну кількість опор - це наявні будівлі, та покрівлі нової забудови. Також фрагментом міст опирається на нову будівлю з зеленим дахом, що створена у вигляді пагорба і своїм схилом орієнтована у внутрішній простір комплексу. Це будівля СПА-комплексу з критим басейном, що частково виходить на вулицю.

 

В наявних будівлях більшою мірою збережена конфігурація, змінені пропорції віконних прорізів, виконане опорядження сучасними матеріалами: вентильовані фасади з керамічним опорядженням, фальцеві покрівлі, вітражі, шатерси з дерева.

 

Основні пішохідно-транспортні комунікації в благоустрої виконані чіткими лініями, всі другорядні відпочинкові доріжки та зони наслідують природний ландшафтний принцип і виконані криволінійно з різноманітним озелененням, місцями для відпочинку та розміщеними предметами сучасного мистецтва.

MONO architects

IMAGE 2022-07-01 12_03_47.jpg
Снимок экрана 2022-07-01 в 12.41.11.png
Снимок экрана 2022-07-01 в 12_edited.jpg
bottom of page